Ziekenbezoek of - communie

De parochie van de Sint Servaas draagt ook zorg voor steun en verlichting in tijden van ziekte. In de vorm van een bezoek, zalving of in gebed met de priester kunt u uw verdriet en/of zorgen aan God toevertrouwen. 

Ziekenhuisbezoek
Elke week bezoekt een van onze parochiepriesters het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Indien u bij uw opname doorgeeft dat uw gezindte Rooms-katholiek is, wordt onze parochie op de hoogte gebracht van uw verblijf. Mocht dit toch niet bij ons bekend zijn en stelt u een bezoek op prijs, dan kunt u of uw familie contact opnemen met het Parochiebureau.

Heilige Communie voor zieken 
Bent u zelf of is een familielid ziek en hierdoor niet in de gelegenheid om naar de kerk te komen? Dan is het mogelijk om thuis of in het ziekenhuis de Heilige Communie te ontvangen. De ziekencommunie wordt elke eerste vrijdag van de maand en omstreeks Kerstmis en Pasen rondgebracht. Het is gepast om een wit kleedje klaar te leggen - indien mogelijk ook voorzien van een kruis, twee brandende kaarsen, wijwater en een palmtakje - waarop de priester de communie kan neerzetten.

Voor meer informatie over ziekenzalving klik hier

Contact

Wilt u graag voor uzelf of een ziek familielid een Heilige Commmunie aanvragen of wilt u meer informatie over een mogelijk ziekenhuisbezoek van onze priesters? Maak dit dan kenbaar bij het Parochiebureau

Parochiebureau
T: +31(0)43 321 20 82
E: parochiebureau@sintservaas.nl