Zangkoren

Cappella Sancti Servatii en Schola Gregoriana verrijken met hun zang de liturgische plechtigheden in de Sint Servaas. 

De kerkelijke en profane ceremonies in de Sint Servaas worden op prachtige wijze opgeluisterd door de zangkoren Cappela Sancti Servatii of Schola Gregoriana (uitvaartmissen), al dan niet met begeleiding van orkesten en medewerking van zowel instrumentale als vocale solisten.

Cappella Sancti Servatii
Cappella Sancti Servatii is een gemengd koor met een lange traditie; de oudste gegevens dateren van 1808. Het koor zingt elke zondag tijdens de hoogmis, tijdens plechtige vieringen en op kerkelijke hoogtijdagen in de Sint Servaas. Tevens treden ze regelmatig op in zowel binnen- als buitenland. Hun repertoire is omvangrijk; het bestrijkt een periode van vijf eeuwen en omvat ook de grotere werken van bekende componisten. Behalve aan de kwaliteit van de muziek hechten ze ook grote waarde aan een goede sfeer en gezelligheid.

www.cappellasintservaas.nl

Schola Gregoriana
Schola Gregoriana is een mannenkoor en verzorgt de Gregoriaanse gezangen tijdens de uitvaartmissen. Daarnaast brengen ze iedere eerste vrijdag van de maand hun vocaal talent ten gehore tijdens de mis van 9:00 uur.