Actueel


Maastricht Photo Festival 2019

Hieronder het programma in onze basiliek:

Joey Roberts

Rothem, 1960

Joey Roberts, werd tijdens een concert van Erik Vaarzon Morel en Erik Vloeimans zodanig geraakt door de kracht van de muziek en de emotie dat hij besloot zich erop toe te leggen dit vast te leggen. Het moment waarin muzikant en muziek één worden.

Voor Maastricht Photo Festival maakte Joey een reeks foto’s van musici die studeren aan het conservatorium in Maastricht. Hij legt de interactie van de student met zijn of haar instrument tijdens het musiceren vast. Hierbij concentreerde hij zich op het moment waarin de muzikant al zoekend vindt wat hem beweegt in de muziek, waarin hij samenvalt met zijn liefde of passie hiervoor.

Sjang Niederwieser

Kerkrade, 1988

Designer & 3D print fanatic.
Student Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

Materiaal en techniek staan centraal in zijn ontwerpproces. Hij onderzoekt en experimenteert graag met materialen om tot een bijzonder product te komen. Voor Sjang Niederwieser moet er een balans zijn tussen het materiaal en de wijze waarop dit tot een product gevormd wordt.

"PixelXL", 2019

PixelXL is een spiegel installatie die mensen uitnodigt om een selfie/foto te maken. De installatie speelt met gelaagdheid, kleur, licht en de omgeving. De pixels worden uitvergroot, gefilterd, en geëxtrudeerd, waardoor een gefragmenteerd en gepimpt zelfbeeld ontstaat dat #instagrammable is, filter 2.0. De installatie is een afspiegeling van hoe mensen zich profileren op social media. Wat laat je van jezelf zien? Wat is echt en wat is gemaakt? PixelXL geeft een beeld van jezelf met en zonder filter, van wie jij bent, en hoe jij wilt dat de omgeving jou ziet.