Het H. Vormsel ontvangen

Het H. Vormsel, het 3e sacrament van de Heilige Geest, sterkt ons om het christen-zijn op een volwassen wijze te beleven in een leven van geloof, liefde, goedheid en trouw. Het toont een verdieping en ontplooiing van de band met de kerk en haar gemeenschap. Een bewuste keuze en getuigenis van Gods liefde in deze wereld, die wij graag met u vieren. 

Voorbereiding
Tijdens het H. Vormsel staan de bewuste keuze voor het geloof en ervaring van de Geestkracht die God in Christus schenkt centraal. Aangezien het H. Vormsel hiermee in principe het doopsel bekrachtigt, worden bij dit sacrament de doopbeloften hernieuwd. Kinderen uit groep 8 ontvangen normaal gesproken dit sacrament. De voorbereidingen zijn vergelijkbaar als die voor de E.H. Communie. Aan de hand van lessen op school en een aantal bijeenkomsten in parochieverband zorgen de leerkrachten en onze parochiepriesters dat de kinderen klaar zijn voor het H. Vormsel. 

Wanneer het H. Vormsel plaatsvindt wordt elk jaar bepaald in samenspraak met de bisschop of zijn afgevaardigde.

Wenst u meer informatie?

Wilt u meer weten over het programma ter voorbereiding op het H. Vormsel of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met het Parochiebureau.

Parochiebureau
T: +31(0)43 321 20 82
E: parochiebureau@sintservaas.nl